Четвъртък,

УниКредит Булбанк най-добра попечителска банка за 2019 г.

От: Стандарт -
147
УниКредит Булбанк най-добра попечителска банка за 2019 г.
A
A
A

Международното финансово списание Global Finance („Глобал файненс“) обяви УниКредит Булбанк за „Най-добра попечителска банка в България“ за 2019 г. за шеста поредна година. През март същото издание избра УниКредит Булбанк за „Най-добра банка в България“ за 2019 г.

Global Finance обяви УниКредит за най-добра попечителска банка за 2019 г. за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Освен това в още 5 отделни държави като най-добра попечителска банка в Австрия, Чехия, Унгария, Словения и Сърбия.

„Много се радваме, че за шеста поредна година сме избрани за лидер на попечителските услуги в България. Подходът на УниКредит Булбанк в обслужването на клиентите ни ще продължи да бъде съсредоточен върху повишаване на клиентската удовлетвореност и предлагане на продукти, съобразени с нуждите на всеки клиент. Високата експертна оценка на Global Finance е още едно доказателство за професионализма на нашия екип, високо признат на местно и глобално ниво“, коментира Антоанета Куртяну, директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

„Уникредит Булбанк затвърждава водещата си позиция в предлагането на попечителски услуги в България. Банката обслужва широк набор от институционални клиенти - банки, инвестиционни посредници, договорни фондове, пенсионни фондове, глобални попечители и други, като предлага пълния набор от попечителски услуги, съобразени с нуждите на клиента. Активите, съхранявани под попечителство от УниКредит Булбанк, нарастват устойчиво през последните няколко години, като само за последната бележат ръст от над 11%, а получената от банката награда на Global Finance „Най-добра попечителска банка в България за 2019“, за шести пореден път е доказателство за професионализма, широката пазарната експертиза и усилията, които екипът ни полага ежедневно, за да отговорим на високите изисквания на нашите институционални клиенти“, коментира Александър Киров, директор на управление Глобални транзакции в УниКредит Булбанк.

Наградата се връчва на база на пазарно проучване, информация от външни източници и информация от банки. По тази начин за победители се избират институциите, които надеждно предоставят най-добрите услуги на местните пазари и региони.

Обективните критерии, които се оценяват при избора на най-добри банки, са: отношения с клиентите, качество на обслужването, конкурентно ценообразуване, безпроблемно обработване на необичайни заявки, технологични платформи, пост сетълмент операции, планове за бизнес непрекъсваемост и познаване на местните регулации и практики. Global Finance получи информация и от лица, които ползват попечителски услуги. Представянето бе оценено за периода от 1.01.2018 г. до 31.12.2018 г.

„Тези награди отличават институциите с експертен опит на местните пазари и технологични способности за системно предоставяне на попечителски услуги с отлично качество на попечители в целия свят“ - каза Джоузеф Джарапуто - издател и главен редактор на Global Finance. „Нашите победители предлагат сигурност, прозрачност, ефикасност и качествени консултации, които защитават активите на клиентите и добавят стойност.“

За УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк е лидер на българския банков пазар като банка номер едно по активи, кредити за бизнеса и за домакинствата, депозити на фирми и граждани, акционерен капитал и други показатели. Банката е и на челни позиции по отношение на показателите за рентабилност и ефективност. Банката е част от УниКредит, чиято ясна и дългосрочна стратегия е да бъде успешна паневропейска търговска банка. УниКредит обслужва 26 милиона клиенти в Западна, Централна и Източна Европа. Групата има силен местен и международен опит, който споделя със своите клиенти чрез водещи банки на 14 основни пазара в Европа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Турция. Чрез международната си мрежа, УниКредит обслужва клиенти в още 18 страни по целия свят.

За Global Finance

Международното списание Global Finance има над 50 000 тираж и читатели в 188 страни. Изданието има офиси в Ню Йорк, Лондон и Милано.

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички