Цветан Василев направил цесии в КТБ за 81 млн.

Цветан Василев направил цесии в КТБ за 81 млн. | StandartNews.com

Фирми на укриващия се в Сърбия банкер са уредили вземанията си с прихващане

Мажоритарният собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев е направил цесии, с които се е опитал да спасил 81 млн. лв. от парите си в КТБ. Това става ясно от списък с цесии и прихващания, които са направили граждани и фирми с парите си в банката, след като тя беше поставена под особен надзор на 20 юни 2014 г. Фирмата "Бромак" на укриващия се в Сърбия от българското правосъдие Цветан Василев е поискала пет цесии на обща стойност 41,41 млн. евро, или близо 81 млн. лв., става ясно от списъка, публикуван от синдиците на КТБ. Други компании, свързвани с Цветан Василев, също са уредили вземанията си чрез прихващания. Сред тях са "Сана Спейс хотел Хисаря", "Хелт енд Уелнес", "Корси маунтин резорт", "Костенец ХХИ", "Инфраструктурна компания", "Партнер лизинг", "Планасат", "Гипс", Русенска корабостроителница Запад, "Телиш". Военният завод "Дунарит" е направил прихващания за 13,35 млн. лв., 33,25 млн. евро и 7,7 млн. долара.

Фирмата на Гриша Ганчев "Елит Петрол" е извършила няколко прихващания за 40 млн. лв., 2,7 млн. евро и 12,7 млн. долара. Друго дружество на бизнесмена - "Литекс моторс", е направило сделки с 47 млн. лв. и 15,5 млн. евро. "Нафтекс Петрол" има цесии за 1,8 млн. лева, 1,3 млн. евро и 9,9 млн. долара.

БЕХ е направил цесии за 21 млн. лв. и 4,2 млн. евро. "Мини Марица Изток" и ТЕЦ "Марица Изток 2" са направили прихващания, съответно за 4,2 млн. евро и 21,5 млн. лева. Сред държавните компании в списъка са "Булгаргаз", БДЖ "Товарни превози", фондовата борса и Централния депозитар. Съпругата и дъщерята на бившия премиер Иван Костов са заявили цесии за общо 260 000 лв. Сделките може да бъдат обжалвани от синдиците на КТБ пред съда, като за част от тях това вече е направено.

Целият списък може да видите ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай