Цената на топлоенергията става ясна на 30 март

Цената на топлоенергията става ясна на 30 март | StandartNews.com

КЕВР ще вземе решение за цената на топлоенергията на 30 март. Това стана ясно от заседание на комисията днес, съобщава БГНЕС.

Останалите топлофикационни дружества са подкрепили становището на "Топлофикация София", но с уговорката. Те са изтъкнали, че през изминалия период са понесли загуби, защото регулаторният орган не е увеличил цената на парното, след увеличаване на цената на газа.

Споделяме изложеното в доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране като положително и според нас намаляването на цената на природния газ е отразено и напълно справедливо, каза Боян Паунов от "Топлофикация" – София по време на заседанието.

Регулаторният орган обсъди промени в цените на топлинната енергия и преференциална цена на електрическата енергия от високоефективно комбинирано производство.

Количествата енергия, предвидени за реализиране, са завишени спрямо възможностите на дружеството, каза Паунов на откритото заседание на КЕВР. За периода юли 2014 – юни 2015 "Топлофикация" – София ще реализира 7% по-малко топлинна енергия и 12% по-малко ел. енергия, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай