Топ финансист смрази всички. Връщаме ли се към руските горива?

Страшни последици от войната в Газа

Топ финансист смрази всички. Връщаме ли се към руските горива? | StandartNews.com

Топ финансист смрази всички с прогнозата си за войната в Газа. Ако конфликтът в ивицата се задълбочи, Европа ще трябва да разчита на Русия за горива, каза студиото на „Събуди се” финансистът Любомир Дацов.

Той припомни ескалацията в региона през 70-те години на миналия век, когато арабският свят е наложил бойкот на петрола за Стария континент. По думите му рискът нараства.

Той е скептичен по отношение на новата идея на правителството относно хранителните вериги у нас. По думите му инициативата „Достъпно за вас”, която предвижда супермаркетите да публикуват стоките с най-ниски цени, е обречена на неуспех. Той заяви, че конкуренцията в сектора съществува и тя е изключително ожесточена.

Любомир Дацов открои друг проблем като по-значителен – вносът на нелегални плодове и зеленчуци у нас по контрабандни канали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Коки
преди 6 месеца

Руските горива винаги са били в България и ще бъдат. Те се внасят чрез Турция. Преди ги получавахме директно и бяха значително по евтини.Разликата е в цената,която днес определя Русия благодарение на нашето некадърно американско правителство отредено като вражеско за Русия.

Откажи