Сряда,

Теленор стартират академия за хора с увреждания

От: Иван Ватахов, сн. Архив -
A
A
A

Мобилният оператор „Теленор“ обяви, че дава началото на първото издание на Академия “Open Mind”, която включва безплатни професионални обучения за хора с увреждания. Обученията ще се провеждат в централата на „Теленор“ и в партньорство с неправителствената организация, помагаща за професионалното развитие на хората с увреждания Jamba.

Академията е продължение на програмата за кариерно развитие на хора с увреждания Open Mind, която „Теленор“ провежда от 2015 г. насам. Курсовете в Академията са избрани спрямо уменията, които най-често са липсвали у кандидатите по програмата Open Mind през миналата година. В първата фаза ще бъдат включени два курса - по Базова компютърна грамотност и Корпоративна комуникация, като за втората фаза се планира и курс по английски език. Записването за първата фаза е отворено до края на февруари. Желаещите могат да заявят своето желание като изпратят имейл с имена, желан курс, самооценка на познанията си в съответната област и информация за това дали имат специални нужди на office@jamba.bg

Първите курсове от академията ще се проведат между месец март и месец май, като всяка група ще включва до 20 души. Всеки курс ще се провежда в делнични дни между 18 и 19:30 часа. Преподавателите в Академия “Open Mind” ще са доброволци от бизнеса, съмишленици на Jamba и служители на Теленор. Като домакин на Академията телекомът ще осигури необходимите материали и техническо обезпечаване за провеждането на курсовете, а участниците трябва да дойдат със собствените си устройства.

Програмата Open Mind се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на „Теленор“. В рамките на досегашните издания към компанията се присъединиха общо 21 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента, петима останаха в „Теленор България“ и след като приключиха участието си в програмата.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички