Технокозметичният гигант Foreo се похвали с нов шеф

Борис Трупчевич ще води компанията към активна експанзия през следващата година

Технокозметичният гигант Foreo се похвали с нов шеф | StandartNews.com

FOREO, шведската технологична компания, предлагаща висок клас иновативни козметични продукти, има нов главен изпълнителен директор – Борис Трупчевич. Стратегическата промяна в ръководството влиза в сила от началото на 2021 г., се казва в съобщение на фирмата.

Борис Трупчевич ще управлява FOREO през следващия ѝ активен период на иновации, които целят да променят козметичната индустрия изцяло, заедно с основателя Филип Седич, който е и създателят на най-награждаваната продуктовата линия на компанията. Като главната движеща сила зад бранда и стратегическата му визия, Седич ще съдейства за успешното въвеждане на новия главен изпълнителен директор в длъжност, като ще продължи да подкрепя успеха на FOREO в следващите години с фокус върху разработването на нови революционни продукти.

Борис Трупчевич е медиен експерт с над 25 години опит, дългогодишен изпълнителен директор, бивш генерален мениджър на Styria Group Хърватия и активен член на Борда на Международната медийна асоциация INMA. Притежава богат опит в разработването на нови продукти и има силна страст към дизайна, иновациите и новите дигитални технологии.

Професионалният път на Трупчевич включва разнообразие от дейности като продажби и маркетинг, създаване на съдържание, управление на печатни и онлайн медии, дигитални операции. Той ръководи цялостния процес по дигитализация на предходната компания, в която работи. Това включва разработване на редица образователни програми, обучения на служители и сформиране на Data Science екип (екип за обработка и анализ на данни). Неговите продукти, кампании и иновативни инициативи са спечелили повече от 100 международни награди. Непредвидимите промени съпътстват всички позиции, които Трупчевич е заемал досега, и затова той е подготвен да се справи с всяка изненадваща ситуация.

Новият главен изпълнителен директор споделя, че за него FOREO е било любов от пръв поглед.

„Още от първия момент бях истински вдъхновен от смелостта, мисията и амбицията на FOREO. Това, което компанията е постигнала досега, е изключително. Предстои ни обаче още много. Трябва да мислим по-мащабно – как влияем, с какво допринасяме към голямата картина, как да помогнем на хората да живеят по-добре. Да направиш дори един човек по-щастлив е малка стъпка към големия скок. Ако искрено помагаш на хората да се чувстват по-красиви и уверени, то ти променяш живота им в по-добра посока. Именно в това ние във FOREO сме най-добри“, заяви Борис Трупчевич.

Основателят на компанията Филип Седич допълва: „Можем да постигнем още толкова много. Последните 8 години бяха изключително луди и динамични, но това е само началото. FOREO разруши и изгради наново цялата индустрия. Ние създадохме и наложихме наша собствена категория. Това е огромно постижение! Въпреки това обаче знаем, че в нашия голям свят ни е необходимо време, за да се докоснем до всеки. Имаме да извървим дълъг път, докато достигнем до всеки човек“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай