Понеделник,

TBI Bank засилва присъствието си в Европа

От: Стандарт -
TBI Bank засилва присъствието си в Европа
A
A
A
  • TBI Bank засилва присъствието си в Европа като навлиза на литовския пазар

TBI Bank, една от най-бързоразвиващите се „phygital“ банки в Югоизточна Европа, оперираща основно в България, Румъния и с банкови дейности в Германия, Швеция, Дания и Полша, официално навлиза и на литовския пазар.

Тази стъпка е част от цялостната стратегия на банката, чрез коятоTBIзасилва своя дигитален отпечатъкв Скандинавия, Балтика и Централна Европа. Избраната посока се базира на стабилната позиция на компанията-майка на банката - 4finance, която има силно присъствие в региона и вече е утвърдена като един от водещите брандове в дигиталното кредитиране.

Тези стабилни държави с по-висок стандарт на живот предлагат на TBI Bank възможност за диверсификация на портфолиото по отношение на кредитния риск и рискa от концентрация. Ето защо, възползвайки се от експертизата и дигиталните канали на 4finance, навлизането на литовския пазар е съвсем естествената следваща стъпка за банката.

В Литва, TBI Bank ще предлага онлайн потребителски кредити, без да отваря физически клон. По този начин банката не само ще разнообрази продуктовото си портфолио, предоставяйки на клиентите си повече финансови алтернативи, но и ще надгради позицията си на международен доставчик на банкови услуги.

„Възможността да оперираме в Литва е част от нашата стратегия непрекъснато да се развиваме, както и да засилим  дигиталното присъствие на TBI в различни държави на европейския пазар. По този начин навлизаме в  Балтийския регион, където синергията между TBI Bank и 4finance ще подпомогне за предоставянето на най-подходящите финансови услуги на нашите клиенти,“ заяви Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.

За TBI Bank

TBI Bank е напълно лицензирана банка с фокус върху клиенти, малки и средни предприятия и търговци, предоставяща финансови и допълнително внедрени услуги чрез широка мрежа от „phygital“ канали и платформи. Оперираме в България, Румъния, Германия, Швеция, Полша, а от тази година и в Литва и сме част от 4finance, един от европейските лидери в областта на дигиталното потребителско финансиране. Чрез собствена мрежа от 300 локации и доверена мрежа от над 10 000 търговци, TBI Bank обслужва повече от 1 милион клиента. Само през 2020 г. сме предоставили близо 500 хил. кредита. Успешният ни бизнес модел и фокусът ни върху клиентите, ни позволява да бъдем една от най-рентабилнитеи ефективни банки в България през последните 7 години, включително и номер 1 за 2019 г. (Капитал K10). Екипът от посветени професионалисти работи усилено за бъдеще, захранвано от технологии, за да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички