Такситата излизат от нокдауна с предпазни мерки

Ръстът става все по-активен, което означава, че бизнесът в София се събужда

Такситата излизат от нокдауна с предпазни мерки | StandartNews.com

През последните месеци спадът в нашата работа беше наистина драстичен. Само един ден след като извънредното положение в страната бе обявено, понижаването на броя на повикванията на адресите беше над 70%. Първата седмица от май отбелязахме ръст от 10%. Хубаво е, че ръстът става все по-активен, което означава, че бизнесът в София се събужда", заяви пред Нова телевизия управителят на таксиметрова компания Калин Кокошаров.

Той допълни, че към този момент фирмата е снабдила с предпазни стъкла над 800 автомобила, като се очаква до края на седмицата те да са вече 1000. „Това се оказа един изключително подходящ продукт, който дава сигурност на клиентите и шофьорите. С допълнителните предпазни мерки, като маска и дезинфектант, мисля, че нивото на защита е добро“, допълва Кокошаров.

„Клиентите реагират изключително добре на тази преграда, защото тя им дава чувство за допълнителна защита. Повечето клиенти спазват стриктно мерките и разполагат със собствен дезинфектант и ръкавици“, казва шофьорът Георги Младенов.

„В големите фирми спадът може да е около 50%, но при по-малките  той е между 70%-80%. Почти всички фирми са предприели противоепидемични и хигиенни мерки в колите си. Ние сме изпратили искания до Министерски съвет и Министерство на транспорта, като основните са общините да променят данъка. Ние сме единствените, които плащат данъци предварително, което означава, че 100% от нас вече са платили данъците си. Според нас ставката за тези два месеца трябва да бъде нулева“, каза Спас Атанасов, председател на Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай