Стойнев: Сътрудничим си с Алжир по 4 споразумения

Стойнев: Сътрудничим си с Алжир по 4 споразумения | StandartNews.com

Алжир. Изключително съм удовлетворен от визитата в Алжир, на която постигнахме определени договорености, а именно – подписахме четири споразумения с алжирската страна в сферата на информационните технологии, земеделието, туризма и спорта". Това обяви пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който е на двудневно посещение в Алжир.

 

По думите му, от алжирска страна желаят повече технологии и обмяна на опит с българските научни изследвания в сферата на земеделието.

 

Това може да се каже и за информационните технологии, тъй като България има конкретно предимство със своите информационни фирми. За нас е важно тези фирми да стъпят на алжирския пазар, подчерта Стойнев.

 

Поради тази причина аз съм тук заедно с представители на българския бизнес, тъй като един от основните приоритети правителството ни е икономизиране на външната ни политика. Това не може да стане, стоейки си в София, и карайки бизнеса да обикалят света и да търсят пазари – държавата трябва да ги подпомогне, посочи той.

 

Стойнев е направил срещи в четири водещи министерства: Министерство на търговията, Министерство на индустрията и мините, Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда, за да представят своите позиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай