Стойнев: Европа да не ограничава прекомерно вредните емисии

Стойнев: Европа да не ограничава прекомерно вредните емисии | StandartNews.com

София. Енергийният министър Драгомир Стойнев призова Европа да не ограничава прекомерно въглеродните емисии на среща с представители на френския бизнес. Според Стойнев огромните ограничения към фирмите, работещи в Европа, ще ги накарат да напуснат континента и да се насочат към Съединените щати и Китай, където няма ограничения за въглеродните емисии, предаде БНР.

Целта ни за намаляване на емисиите през 2030-та е 40 на сто. Това, според министър Стойнев, е пречка, която Европа сама си налага:

"Предприемачите, тъй като това са им допълнителни разходи, ще преместят своето производство извън Европа. Ще отидем в държава, която граничи в Европа и замърсява повече, какъв е смисъла ние да си налагаме именно такива ограничения."

Енергийният министър призова за реиндустриализация на европейската икономика, което по думите му не означава строителство на нови заводи и да пушат комини, а да се насърчи бизнесът да работи повече в промишлеността, тъй като едно работно място там дава още три в допълнителните дейности около себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай