Вторник,

Стартът на „Нашето зелено утре“ беше даден в три общини

От: Стандарт -
123
Стартът на „Нашето зелено утре“ беше даден в три общини
A
A
A

Три общини се включиха в първия ден на инициативата „Нашето зелено утре“ – Чавдар, Мирково и Копривщица – 6 октомври. Проектът е част от Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН. И тази година в инициативата ще участват седемте общини – Етрополе, Мирково, Копривщица, Чавдар, Челопеч, Златица и Пирдоп. Дружествата дарители от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД осигуряват средства за закупуване на дървета и храсти и участват с доброволен труд в засаждането. Местните власти сами определят видовете растителност, както и къде да се правят засажданията.

Кампанията започна от двора на фолклорния център в Чавдар.„За да имаме наше зелено утре, трябва да имаме едно много зелено днес. „Независимо от това, че живеем в индустриален район, заедно с компаниите от Група ГЕОТЕХМИН показваме, че отделяме значително внимание на съхраняване на биоразнообразието“, каза кметът Григор Даулов, който даде старт на инициативата. Първите 100 храста вариегатенлигуструм за жив плет и магнолия бяха засадени въвФолклорен център „Чавдар“.

Кампанията продължи в със засаждане на фиданки в двора на ОУ „Георги Бенковски“ – Мирково от ученици, представители на дарителите, кмета и общински служители. „Тази година общината предостави терен за засаждане на декоративни фиданки шестил в двора на училището. Целта е учениците да бъдат отговорни, като се включат с грижи за отглеждането на насажденията“, каза кметът на Мирково Цветанка Йотина.

В Копривщица в двора на СУ „Любен Каравелов“, в присъствието на представители на четирите дружества, ученици и техните учители, кметът г-жа Бойка Дюлгярова, откри символично засаждането.„И тази година засаждаме плодни дръвчета, които учениците от средно училище „Любен Каравелов“ ще поддържат, ще поливат и разбира се, после ще берем реколта. Вярвам, че с тези кампании правим една по-добра, по-красива и по-зелена България, учим децата на труд, отговорност и грижа за природата“, каза Дюлгярова.

„Специално благодаря на учениците, които се включиха в засаждането на дървета в своите училища. Вярвам, че те ще се грижат за тях и ще научат как човек може да въздейства положително върху околната среда с доброволен труд“, казаДоминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД

В засаждането на дървета в трите общини участваха представители на ръководствата на дружестватадарители. Сред тях бяха г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ и г-н Стойно Стойнов - директор на Обогатителния комплекс вс. Мирково, г-жа Милена Христова - директор „Човешки ресурси“ на „Елаците-Мед“, както и много служители.

„Нашето зелено утре“ е инициатива част от Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, създадена по идея на управителя на Група ГЕОТЕХМИН проф. дтн инж. Цоло Вутов. Целта е населените места да са по-красиви, да се увеличава биоразнообразието и да се повишава качеството на живот на гражданите.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички