Петък,

Стандарт дискутира с бизнеса българските храни

От: Стандарт -
A
A
A

Започна дискусията на Стандарт "Да на българската храна". Традиционният форум се провежда в хотел Маринела в София и в него участват десетки български производители.

Старт на събитието даде детската музикална формация „Брезичка“ към Фондация „Духовно огледало“.

Във форума участват главният редактор на Стандарт Славка Бозукова, заместник-министърът на земеделието Чавдар Маринов, заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, шефът на Агенцията по лозата и виното Красимир Коев, представители на Комисията за защита на потребителите, на Българската агенция за експортно застраховане, на Българската агенция за безопасност на храните и др.

„Събрахме се днес, за да отчетем постигнатото през годината, да се похвалим с успехите и да си пожелаем за предстоящата 2020 г. много здраве, пълни хамбари и още по-добри продажби. Въпреки мрачните облаци над световната икономика, годината, която измина, бе много добра за България. Бизнес климатът през 2019 г. напомня за най-добрите времена на прехода и по-специално върховата 2008 г.“, каза г-жа Бозукова при откриването на дискусията.

„Очакваният ръст от над 3,5% е сред най-добрите в Европа, безработицата е на исторически ниско ниво. За разлика от миналата година, когато като основен фактор за растежа бе увеличеното потребление заради растящите доходи, то тази година се показа ясна тенденция - сред двигателите вече е и износът, особено в аграрния сектор“, подчерта главната редакторка на Стандарт.

Очаквайте подробности.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички