Синдиците на КТБ развалят сделка за 500 хил. евро

Синдиците на КТБ развалят сделка за 500 хил. евро | StandartNews.com

Временните синдици на КТБ са поискали от съда да обяви за недействително прихващане за 500 хил. евро. Това е записано в отчета на временните синдици на затворената банка Росен Ангелчев и Лазар Илиев за свършената от тях работа в седмицата преди Великден.

Прихващането, което те искат да бъде отменено, е направено от акционерно дружество, чието име не се споменава, каквито са изискванията на закона. Временните синдици са поискали от Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВБ) съдействие и указания за наемане на "лица с международен опит в разследване на банкови фалити". Върви и процес на избор на адвокати и адвокатски къщи, които да представляват банката в делата, по които тя е страна. Освен това е направена ревизия на трезора на КТБ в присъствието на министъра на финансите Владислав Горанов и един от неговите зам.-министри, както и на председателя на ФГВБ Радослав Миленков.

Синдиците са възложили на правен консултант да анализира отправените към банката изявления за прихващания и предявените искове за отмяната им. В седмицата 6-9 април 2015 г. са подадени три молби срещу отказ на съда за допускане на предварителни обезпечителни мерки във връзка с молби за откриване на производство по несъстоятелност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай