Шефът на кабинета на Горанов поема хазарта

Председателят на комисията Александър Георгиев, който си призна чадър над Божков, е уволнен

Шефът на кабинета на Горанов поема хазарта | StandartNews.com
  • Председателят на комисията Александър Георгиев, който си призна чадър над Божков, е уволнен
  • Владислав Горанов промени състава на държавния орган

Председателят на Държавната комисията по хазарта (ДКХ) Александър Георгиев, който в събота си призна, че е осигурявал чадър над обвиняемия милиардер Васил Божков, е освободен от поста му. Това е станало по негова молба, съобщиха от финансовото министерство. Временно Комисията ще се ръководи от Георги Йорданов, началник на кабинета на Владислав Горанов. Георгиев бе арестуван за покровителстване на хазартния бос. В събота той направи пълни самопризнания и бе пуснат на свобода срещу 40 000 лв. гаранция.

Георги Йорданов има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности. От ноември 2014 г. до момента е началник на кабинета на министъра на финансите. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

В следствие на разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, се предприеха действия за промяна в състава на Държавната комисията по хазарта, съобщават още от министерството на Владислав Горанов. За членове на Комисията министърът на финансите назначи новите, определени от ръководителите на тези институции, лица. Това са Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централно управление на НАП и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай