Сензация в голям български град! Какво се случи

Колко нови хотела отвориха в града

Сензация в голям български град! Какво се случи | StandartNews.com

Седем нови хотела отвориха в голям български град през миналата година и с тях легловата база за туристи сериозно се увеличи. 

Изчислено е и по колко пари оставят средно туристите в този град и колко е годишният оборот на местата за настаняване. Ръстът спрямо предходната година е зашеметяващ.

Тези хотели ги отвориха в Пловдив през миналата година и с тях легловата база за туристи подгони 8000 легла. Сред тях са три 3-звездни ("Вила Флавия", "Сохо"  и "Пловдив Сити Център хотел"), два 4-звездни (Есте парк и Дабълтри Хилтън) и два 5-звездни (Визуализа и Емпориум Пловдив Ем Галери).

Въпреки това средната заетост на местата за настаняване през 2022 г. е била 27%. Ръст спрямо предходната година има, но още е далеч от приетата за базова 2019 г., когато заетостта е била 33 на сто. Освен че беше предковидна, тогава Пловдив бе и Европейска столица на културата, пише "Марица".     

Според анализа на общинския отдел „Туризъм“ събитийният туризъм води най-много гости в града. А като най-посещавани безапелационно се очертават обектите в ОИ „Старинен Пловдив“, Регионалният природонаучен музей и Етнографският музей.

 Като генериращи пазари за местния туризъм топ 5 изглежда така: Турция, Германия, Гърция, Румъния и Обединеното кралство.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай