Село иска местен за кмет, не ще другоселец

Село иска местен за кмет, не ще другоселец | StandartNews.com

Жителите на санданското село Ново Ходжово заплашиха да преминат към друга община, ако новият им кметски наместник не е от селото. Те дори имат предложение - местната магазинерка. Зощото тя е доказала, че може да помага на хората. Заплашват да направят жива верига, ако от община Сандански им „спуснат" управник от друго населено място.

„Години наред все външни хора са кметове и за една елементарна бележка обикаляме по други населени места да ги търсим. Пък и като е външен, не го боли нито за селото, нито за хората . Затова предлагаме наместник да ни стане магазинерката, тя е тук непрекъснато и ще върши добра работа", твърдят 52-мата жители на селището. Според тях в селото всичко от години се разпада, няма дори кой да изхвърля пълните контейнери с боклук.

Кметът на общината Кирил Котев знае за желанието на хората, предстои да се срене с тях. Внесено е писмено искане магазинерката да е на 4 часа в магазина и 4 часа да работи като кметски наместник. „Проблемът е, че имаме 30 села, на които трябва да назначим управници. А от държавата са ми отпуснати само 14 бройки. Т.е. няма как всяко село да си има кметски наместник. Новият кмет на съседното село Враня Крум Смуков е свестен човек и ще им предложа той да отговаря и за Ново Ходжово", каза Котев. Ако не приемат, ще мислим върху предложения от тях вариант, допълни градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай