Сайт на ОББ ни помага да си купим жилище

Препоръчва ни дом според желаните град и квартал, дава ни данни за училища, паркове и транспорт

Сайт на ОББ ни помага да си купим жилище | StandartNews.com

Г-н Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп, държи мишелова Хари по време на вътрешната премиера на клипа Ипотечни кредити с програма за жилищна консултация. Птицата –звезда участва в събитието по промоция на новият тв клип и засаждането на дръвчета в ОББ алея за повече паркове с чист въздух.

www.ubbforhome.bg изчислява ипотечния кредит, който можем да си позволим и вноските за плащане

Препоръчва ни дом според желаните град и квартал, дава ни данни за училища, паркове и транспорт

ОББ представи уебсайта – www.ubbforhome.bg - насочен към клиенти, които са в процес на търсене на жилище и съответно търсят ипотечен кредит. Ако напишете колко лични средства сте отделили за купуване на имот и колко можете да си позволите да плащате месечно, получавате информация за максималната цена на имота, която можете да си позволите въз основа на ипотечен заем и лично участие, както и максималният срок за погасяване на заема. По-необичайното е, че ако можете да посочите град - София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Русе, квартал и някои параметри на търсения дом (например брой стаи, площ, година на строителство и т.н.), страницата ще ви покаже броя на имотите, предлагани за продажба, които отговарят на тези критерии, както и допълнителна интересна информация за района, който разглеждате. Подробна и допълнителна информация за имотите и районите, в които сте търсили, ще бъде получена, ако уговорите среща в клон на ОББ, което се случва автоматично на същата страница. Когато посетите клона и кандидатствате за ипотечен кредит, ще получите подробен отчет с конкретни имоти, които отговарят на вашия бюджет, както и подробни характеристики за избрания микрорайон на имота. Допълнителната информация за регионите включва интересни данни за гъстотата на населението и демографския му профил, графика на замърсяването на въздуха по месеци. Тя описва какви училища, паркове, транспортни линии има в квартала, колко банкомати, фитнес зали, магазини за хранителни стоки, аптеки и т.н.

Видеото, представящо www.ubbforhome.bg, събира звезден каст

Мишеловът Хари звезда
в клипа на платформата

Цената на хищните птици започва от 4-5000 лв., за редките породи може да стигне над милион


ОББ засне и нов телевизионен клип за ипотечни кредити с програма за жилищна консултация. За ТВ клипа беше избран звезден кастинг, но светлините на прожекторите бяха обърнати към мишелова Хари, който въпреки епизодичната си роля в една сцена от клипа, открадна сърцата на целия екип и всички на снимачната площадка.
17-годишният Хари – името му идва от вида хищни птици, на които екземплярът е представител – „Харис Хаук”, е може би най-голямата кино звезда, тъй като участията му на снимачни площадки на филми и клипове са многобройни, разказва председателят на Соколарския съюз Анани Любенов. Хари е участвал в снимания у нас филм с Антонио Бандерас и Мелани Грифит „Autómata”. Пернатото е работило успешно за клипове с Ани Хоанг и Никос Верди, в турски сериал, както и във филма на ужасите „Погрешен завой 3”. Хари e напълно питомeн и дресиран, което е отнело години и продължава и в момента. Той е бил развъден в лондонски затвор по социална програма за социализация на лишените от свобода. "Стандарт" потърси Анани Любенов, за да ни разкаже повече за невероятния Хари.

- Г-н Любенов, разкажете ни малко повече за Хари, от колко време живее при вас и нещо интересно за породата му?
- Хари е при мен от 14 години. Мишеловите на Харис ловуват в група, като глутница вълци, всеки знае своята роля и задача в лова. Навлизат в соколарството едва последните 30-40 години, но бързо се доказват като страхотни партньори.
- Хари има кариера на актьор, но е работил и друго? Дайте ни малко любопитни факти от неговото професионално минало?
- Да, Хари има богата кариера на актьор, но е излюпен в Лондонския затвор и е работил там като пазач почти три години. Преди да дойде при мен е пазел затвора от гълъби и други неканени посетители. След като пристигна в България и се сработихме като тандем, сме снимали много филми, музикални клипове и реклами, партнирал си е с Антонио Бандерас, Никос Вертис, Графа и още много наши и чужди звезди.
- Много ли са птиците актьори в киното?
- Много е трудно да изградиш доверие и да се сработиш до такава степен с птицата, че да можеш спокойно и без притеснения и опасност за птицата, да лети свободна и все пак да изиграе сценария си. Това е и причината птиците актьори да не са голям брой. Дори лъва могат да го накарат да прави номера с камшик, но хищната птица, пусната свободно, сама прави избора дали да се върне при партньора си.
- Много ли са собствениците на такива птици в България? Колко е развито соколарството у нас? А как е по света?
- За наша радост собствениците не са много повече от соколарите, защото притежанието на хищна птица не те прави соколар, а отношението и заниманията с нея. В Български Соколарски Съюз членуват около 20 соколаря, има и деца който са помощник соколари и се учат на това древно изкуство. Соколарството се е практикувало в България от дълбока древност. От няколко години в България се организира Соколарска Надпревара, в която взимат участие все повече соколари и от чужбина. От над десет години традиционно Български Соколарски Съюз организира курбан в чест на свети Трифон, който е закрилник на соколарите. По света соколарството се цени много и се пазят и развиват неговите традиции, Соколарството е признато като нематериално изкуство от ЮНЕСКО през 2010 година.
- Скъпи ли са тези птици? А много ли са капризни? Трудно ли се поддават на дресировка?
- Цените на птиците варират и човек трябва да е наясно какво търси и за какво ще го използва. Започват от 4-500 лева, за по-редки видове на търгове може да се стигне над милион. Каприза на хищните птици е времето което трябва да им се отделя, те се нуждаят от всекидневни грижи и внимание, това е и причината соколарсвото да не е хоби, а начин на живот. Не може да наречем работата с хищни птици дресировка, работим на партньорски начела. Най важно е първо да се подготви начинаещия соколар и след като е придобил знания да започне да работи с птица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай