Съдбовни думи на Кристалина. Готови ли сме за следващия преход?

Два големи риска по отношение на ИИ

Съдбовни думи на Кристалина. Готови ли сме за следващия преход? | StandartNews.com

Преходът към изкуствения интелект ще наподобява индустриалната революция по размах и ефект, който ще окаже върху трудовия пазар - някои работни места ще изчезнат, други ще се трансформират в нови, трети ще бъдат създадени. Това каза управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева пред Световната правителствена среща, която започна днес в Дубай, Обединените арабски емирства, предаде БТА.

Въпросът, според Георгиева, е дали сме готови за този преход. По думите й някои страни са подготвени, но мнозинството като цяло не са и това са най-вече развиващи се страни, докато по-развитите икономики са в по-добри позиции.

МВФ следи четири фактора в този процес - дигитална инфраструктура, умения на работещите и мобилност на пазара на труда, иновации - колко страните са готови да инвестират в изследователска и развойна дейност, и регулации и етика, посочи ръководителката на Фонда.

Двата най-големи риска по отношение на ИИ са неравномерното развитие и опасността той да доведе до нови неравенства, наред с риска "създаване на вселена от изкривени представи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
преди 2 месеца

В други, по- морални времена, различни от сегашното, титази дърта комундела нямаше изкарва прехраната си на наш гръб, като говори врели-некипели за изкуствен интелект и за неща, за които халхабрер си няма, а щеше да върти парцала като хигиенист в нужниците на някоя гара или автогара, защо не и някъде из Европа, поради езиците, които владее.

Откажи
Тарзан
преди 2 месеца

Сталинке, запиши си час при д-р Гълъбова

Откажи
Естет
преди 2 месеца

Показателно е , че ИИ е препоръчал такива същества, като Сталинка и подобните на нея паразити, би трябвало да бъдат изгонени веднага от върха на пирамидата!

Откажи
Сталинка
преди 2 месеца

Stalinka ни подготвя за последната масонска "революция" и идването на антихриста.

Откажи
Петьо Русинов
преди 2 месеца

Докога ще ни занимавате с тази изкукала бабичка!!!!

Откажи