"Български добродетели" помогна за 2 модерни басейни за ученици

Учениците от едно от най-големите училища в Софийска област - СУ "Христо Ясенов" в община Етрополе, ще спортуват в два обновени и модерни закрити плувни басейни

"Български добродетели" помогна за 2 модерни басейни за ученици | StandartNews.com

Зам.- кметът на община Етрополе Станка Димитрова, изпълнителният директор на Геотехмин Доминик Хамерс и изпълнителният директор на Елаците-Мед инж. Драгомир Драганов прерязват лентата.

  • С подкрепа на инициативата "Българските добродетели" са открити два модерни басейни за ученици в община Еторополе

Учениците от едно от най-големите училища в Софийска област - СУ "Христо Ясенов" в община Етрополе, ще спортуват в два обновени и модерни закрити плувни басейни, благодарение на основен ремонт, извършен по Благотворителна програма "Българските добродетели" на Група ГЕОТЕХМИН.Трикольорната лента за откриване на басейните бе прерязана от зам.-кмета на община Етрополе г-жа Станка Димитрова и представители на дарителите -изпълнителния директор на Геотехмин г-н Доминик Хамерс и изпълнителния директор на Елаците-Мед инж. Драгомир Драганов.

За г-жа Мила Манчева, директор на училището, реализираният проект е от изключителна важност за малкия град, в който младите хора имат същите мечти и стремежи,спортът е едно от предпочитаните занимания за децата, а плуването е тяхна мечта". Тя благодари на спомоществователите за доброто дело и лично на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, който по думите ? е съпричастен с мечтите на младите. А зам.- кметът Станка Димитрова изрази надежда, че от тукще започнат кариерата си бъдещи спортисти с национални и олимпийски медали.Завършеният проект за басейните, големият от които е с размери  25/12,5 м., включва ремонт на пространството около тях, съблекалните, както и на електроинсталацията,

ВиК, вентилацията, съблекалните и др.Приложени са най-съвременни решения - от облицовката на басейна до окачения таван, който е с  огледално покритие и отразява светлината и водата. Поставена е специална висококачествена настилка против хлъзгане. В началото на годината в помещението с басейна, отново с дарения на четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН - Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг, бяха поставени четири влагоуловители и радиатори, за да може да функционира новата парна инсталация на училището.Придобивката е много важна и за най-малките жители на Етрополе, за които няма да е необходимо да пътуват с родителите си до съседните общини, а ще плуват в родния си град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай