Регистрираме ООД с 50 лв. по-евтино

Регистрираме ООД с 50 лв. по-евтино | StandartNews.com

С 31% да бъдат намалени таксите за регистрация на дружества с ограничена отговорност. Това са част от предложенията за спад на административните такси на министъра на правосъдието Зинаида Златанова. Така от 160 лв. те ще станат 110 лв., когато са на хартиен носител и от 80 на 55 лева - на електронен. Работната група по тарифите на Агенцията по вписванията е предложила още финансови облекчения. Ще паднат и таксите за подаването на годишните финансови отчети - от 50 лева на 40 лв., ако са подадени на хартиен носител, и от 25 на 20 лв. за електронен.

Тази година 70% от фирмите са предпочели да изпратят отчетите си по интернет и почти не е имало опашки, твърдят от Агенцията по вписвания. Според тях има предложение да се върви към предоставяне на услуги на едно гише. Очаква се падане на тарифите за БУЛСТАТ с 24%. За имотния регистър някои такси ще намалеят с 30%, а други с по-малко, тъй като при него изчисляването е по-сложно.

Обмисля се обявяване на обществена поръчка за създаването на единен информационен телефон, на който всеки гражданин да може да звъни и да сподели своя проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай