Развързваме кесията при нов кабинет

Развързваме кесията при нов кабинет | StandartNews.com

След като настъпи успокоение на политическия фронт, потребителите ще пристъпят по-активно към покупки и теглене на нови кредити, прогнозира изпълнителният директор на КредитЦентър Тихомир Тошев. През последните месеци обаче има тенденция за предсрочно погасяване на старите дългове. През април повече кредитополучатели са потърсили начин за намаляване на дълговете си със спестени пари, бонуси или рефинансиране на заемите.

"Част от клиентите усещат тежестта на задълженията си, а изпитват и несигурност за приходите си в краткосрочен план. За разлика от 2008 г., когато настъпването на кризата беше изненада, сега действията на потребителите са изключително премерени, като имат за цел да им осигуряват спокойствие и сигурност", коментира Тихомир Тошев.

Уличните протести през февруари и изпълнената с компромати предизборна кампания доведоха до повече предпазливост и пресметливост у хората, посочват експертите. Банките пък продължиха да намаляват лихви и така дадоха възможност част от старите заеми да се рефинансират при по-добри условия и месечните вноски да паднат с около 15%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай