Първият електрически SUV на Volkswagen идва догодина

От германския концерн официално обявиха новината

Първият електрически SUV на Volkswagen идва догодина | StandartNews.com

Броени дни преди края на 2019 година, Volkswagen потвърди, че освен на първите доставки на първия представител на изцяло новото електрическо семейство модели ID.- ID.3, ще станем свидетели и на началото на производството на изцяло новия и първи за марката електрически SUV автомобил.

Електрическият SUV модел на Volkswagen беше анонсиран през 2017 година под формата на футуристичната концептуална разработка ID. CROZZ, представена за първи път по време на международното изложение в Шанхай.

С обща мощност от 306 конски сили и максимална скорост на движение, електромобилът на марката е в състояние да предложи автономен пробег от до 500 километра, а при наличие на инсталация за бърз заряд, батерията му може да бъде презаредена до 80% за около 30 минути.

Успоредно с това изявление, от Volkswagen потвърдиха за пореден път своята отдаденост на идеята за електрификацията на портфолиото си, като обявиха, че марката очаква реализираните представители на новото семейство ID. да достигнат 1.5 милиона единици пред 2025 година.

Серийното производство на пионера на марката Volkswagen - ID.3, започна в началото на ноември тази година. Електромобилът се предлага в три основни версии, в зависимост от капацитета на интегрираната на борда батерия.

Базовата модификация на електромобила ще бъде оборудвана с батериен блок с използваем капацитет от 45 kWh, което ще бъде достатъчно за изминаването на до 330 километра.

От компанията обещават, че тук стартовата цена ще бъде под 30 000 евро. Следващата стъпка в модификационната гама на ID.3 е версия с 58 kWh батерия и пробег от до 420 километра, а третата е със 77 kWh и пробег от до 550 километра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай