Вторник,

Първи ден на моловете - без нарушения

От: Владислав КОЛЕВ -
Първи ден на моловете - без нарушения
A
A
A

В първия ден от отварянето на големите търговски центрове проверка на Столичната здравна инспекция не установи нарушения в един от моловете в града.предаде БНР.

В проверените магазини имаше поставени дезинфектанти и табели, с които клиентите се приканват да влязат в търговския обект с правилно поставена маска на лицето.

Широко отворени врати, сериозни намаления и указателни табели за носене на предпазни маски посрещнаха клиентите и проверяващите здравни инспектори в един от столичните молове. В нито един от магазините не бе установено струпване на клиенти.

"Всички бяха с поставени правилно маски на лицата, без шлемове, без шалове, както е по заповедта. Не установихме лица под 18-годишна възраст без придружители. Имаше поставени дезинфектанти на входовете на обектите. Спазваше се дистанция. Към момента не сме установили нарушения", посочи Весела Крумова от РЗИ – София.

Какво би се случило, ако в един магазин се установи клиент без маска:

"Глобяваме управителите на обектите, собственици, търговци, може и човека без маска, но това е малко по-трудно, като се слуава обикновено с полиция", каза г-жа Крумова.

И още една устна препоръка към мола – по-често да се чуват съобщенията, в които се припомнят най-важните противоепидемични мерки. Така, ако някой клиент от разсеяност е забравил да постави маска на лицето си, бързо ще поправи тази грешка.

В момента в магазините за дрехи и обувки нече разчистване на зимната колекция. Цените на много атрактивни, като често намаленията стигат и до 60-70 процента, показа и проверка на Стандарт.

Има клиенти, което беше очаквано като за първи ден, но всичко е спокойно.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички