Производител разтресе пазара! Каза за сиренето и кашкавала

Какво се очаква в следващите месеци

Производител разтресе пазара! Каза за сиренето и кашкавала | StandartNews.com

Цените на сиренето и кашкавала скоро тръгват надолу. Това прогнозира производителят от Монтана Никодим Войнов.

„В момента цената на сиренето стига до веригите на 12 лева , а на кашкавала е 14. Мога само да кажа едно, че всичко зависи от изкупната цена на млякото.

Който иска да се упражнява със сваляне на цени, няма да се случи. В момента цената е пикова, най-голяма като суровина на суровото мляко и затова цените на продуктите са по-високи. Очаквам, че до месец цените ще спаднат, тъй като количеството суровина ще скочи в пъти, така че е нормално цените да слязат надолу“, каза Войнов по Нова нюз.

„Преди половин година в едно предаване аз споделих, че при суровина един лев литър мляко, кашкавалът в магазина ще бъде около 20 лева.

При цена 1,20, както ние изкупуваме в момента, ще бъдае в магазина 22 лева, обаче при 1 и 50 ,не изключвам 30 лева. Сега ще тръгна по обратния път надолу. Кой каквото иска да говори, верига да сваля цена, това няма как да се случи.

Не виждам как може да кажеш на някой да си свали цената за един час, тъй като може да продава на загуба. Това трябва да бъде ясно на всички. Ние в момента работим, ако не на загуба, то на минимална печалба, само и само да може да стигне сиренето и кашкавала на пазара“, допълни Никодим Войнов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай