Превозвачите заплашват с протести след месец

Превозвачите заплашват с протести след месец | StandartNews.com

София. Превозвачите заплашват да излязат на протест на 15 юни, ако правителството не задейства мерките за намаляване на административната тежест, свързани с техния бранш. Те посочиха, че „широко рекламираният" пакет от мерки е приет в края на миналата година, но досега няма никакво движение по тях.

Според решението на Министерския съвет ресорните министри е трябвало до два месеца да изготвят законодателни предложения, а вече е минала половин година, посочи Христо Христов от Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи.

„Ако тези мерки бяха влезли до момента, вие много добре знаете, какви средства щяха да ни бъдат спестени, отделно административната тежест. При положение, че едната мярка е предложена от "Автомобилна администрация" и е изцяло в полза на бизнеса. В тази връзка подготвихме специално запитване до екипа на госпожа Бобева и ще попитаме защо не се работи по този пакет, при положение, че вече минават 6 месеца от срока, даден от Министерски съвет", каза още той.

Сред тях са намаляване на таксите за лицензи и разрешителни, както и премахването на нотариална заверка при прехвърляне на подписите по моторни превозни средства, каква то по думите на Христов има само в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай