Преизбраха Димитър Манолов за президент на КТ "Подкрепа"

За вицепрезидент на синдиката отново беше избран Иоанис Партениотис

Преизбраха Димитър Манолов за президент на КТ "Подкрепа" | StandartNews.com

Димитър Манолов беше преизбран за президент на Конфедерацията на труда "Подкрепа". За вицепрезидент на синдиката отново беше избран Иоанис Партениотис. За кандидатурите на двамата са гласували 563 делегати, предаде БТА.

„Вие ни прехвърляте отново огромна отговорност“, обърна се Манолов към делегатите. Той заяви, че отново ще работят за КТ „Подкрепа“ със сърце, душа и емоции.

„Ние без вас сме нищо. Ние можем да правим само това, което вие изисквате от нас“, обърна се Партениотис към делегатите.

Днес е вторият ден от ХI конгрес на КТ "Подкрепа", който съвпада с 34-ата годишнина от създаването на синдиката и е под мотото „С Подкрепа" в бъдещето!".

Да бъде променен Планът за възстановяване и устойчивост поиска вчера Димитър Манолов, а след това стана ясно, че синдикатите ще се включат в преговорите за предоговарянето на глава "Енергетика".

На откриването на конгреса присъства и държавният глава Румен Радев, който заяви, че пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората на все по-голямо изпитание.

На откриването бяха още почетният председател на синдиката д-р Константин Тренчев, служебният премиер Гълъб Донев, кметът на София Йорданка Фандъкова и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай