Предупреждение! Хампарцумян каза кой да не стъпва до банките

Направен бе и и анализ на бюджета

Предупреждение! Хампарцумян каза кой да не стъпва до банките | StandartNews.com

Банкерът Левон Хампарцумян коментира важни финансови въпроси на страната, както и инцидента с грабежа на инкасото.

Тези пари са застраховани, затова основното нещо е да се запазят животът и здравето на охранителите. Това заяви Левон Хампарцумян тази сутрин в ефира на bTV в коментар за случая с тежко ранения охранител при въоръжен грабеж на инкасо автомобил в центъра на Благоевград.

Имаме няколко случая на година, което не е много, но като приемем еврото, ще стане различно, защото и мотивацията става друга, добави още по темата банкерът.

По отношение на бюджет 2024, Хампарцумян е на мнение, че "банките печелят доста, защото успяват да вдигнат лихвите по кредитите, а депозитите стоят там, където са били и преди две години".

БСП да седят далеч от банките, видяхме, когато управляваха '97-ма година какво направиха. Иначе аз съм малко по-оптимистичен за изпълнението на бюджета, тъй като в него има вградени буфери - тоест, дискрецията министърът на финансите да прави нещо, което още не е направил.

Ясно е, че дефицитните бюджети помпат инфлацията и я увеличават. Но този дефицит за какво отива, не можем да кажем. А новото богатство не се създава от бюджета, а от предприемчивите хора в България, категоричен е Хампарцумян. И добави:

Ако сме достатъчно гъвкави и реагираме бързо, бихме могли да имаме преимущества, иначе няма да е добре. Ако този дефицит, виждаме, че става трудно управляем, ще трябва да затегнем коланите. 

Този бюджет не предопределя как ще живее индивидуално някой, а рамките, в които държавата ще се развива в последната една година. На чиновниците им вдигат заплатите, те добре си живеят, ние трябва да мислим как да се увеличат парите за българската икономика.

"БСП винаги са готови с решенията. Те трябва да излязат с аргументирани данни за това как точно изчисляват. По-добре да не се занимават с банките, да си гледат социалната политика", добави още и Любомир Каримански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Marina
преди 4 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи