Правят град само за служители на Фейсбук

Правят град само за служители на Фейсбук | StandartNews.com

Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг ще строи крайбрежен град за служителите на компанията до щабквартирата в Сан Франциско, съобщи в. "Сънди Таймс". В него ще има всичко необходимо за нормалния живот на 10 000 служители на Фейсбук и техните семейства, като къщи, офиси, супермаркети и др. Градът ще се простира на площ от около 80 хектара, а стойността на проекта се оценява на близо 200 млн. долара. Zee Town, както бе кръстен от медиите, ще има също така хотели и луксозни вили за посетителите на градчето.

Ръководител на проекта е прочутият архитект Франк Гери (85 г.), чието дело е уникалният музей "Гугенхайм" в испанския град Билбао. Идеята му е всички сгради да се сливат с природата. Върху покривите на офисите ще бъдат посадени дъбове. Така сградите, погледнати отгоре, ще приличат на тревисти хълмове.

Още не се знае кога градът ще бъде построен, нито цената, която служителите ще плащат за наем на къщите. Сигурно е обаче, че интернет връзката винаги ще бъде стабилна, ще има станции за зареждане на електрически автомобили и множество соларни панели по сградите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай