Неделя,

Последен ден за заявления по мярката 60 на 40

От: Стандарт -
246
Последен ден за заявления по мярката 60 на 40
A
A
A

Със свое съобщение Агенцията по заетостта напомни на работодателите, които желаят да получат средства по мярката 60/40 за август и септември 2021 г., че трябва да подадат заявление и изискваните към него документи не по-късно от 17.00 ч. на 1 ноември 2021 г.

Същият срок ще се отчита и за документи, изпращани чрез Система за сигурно електронно връчванe (ССЕВ) или лицензиран пощенски оператор, което се удостоверява с датата и часа на подаване на документите.

Изискване за получаване на държавна помощ по мярката е спад на приходите с поне с 30 или 40 и повече проценти спрямо съответния период на миналата година. Paзмepът нa помощта зa вceĸи paбoтниĸ или cлyжитeл ce oпpeдeля нa бaзa ocигypитeлния мy дoxoд зa мeceц юли 2021 г.

Агенцията по заетостта обръща внимание, че работодателите трябва да спазят определения краен срок за кандидатстване, тъй като подадените след него документи не подлежат на проверка и оценка от комисиите в бюрата по труда.

Срокът за прием на документи за октомври е от 1-ви до 30 ноември 2021 г.

Мярката беше удължена до края на годината, като с актуализацията на бюджета бяха осигурени 250 млн. лева. Очаква се с действието на мярката всеки месец поне 66 000 да запазят работните си места.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com