Половината от участниците в 20-ото издание на Лятната стажантска програма на Vivacom остават на работа в компанията

Тази година Vivacom получи близо 1000 кандидатури за стаж

Половината от участниците в 20-ото издание на Лятната стажантска програма на Vivacom остават на работа в компанията | StandartNews.com

В края на юбилейното издание на Лятната стажантска програмата на Vivacom 25 стажанти започват постоянна работа в компанията и продължават развитието си на пълен или половин работен ден. Те стават част от различни ключови отдели в компанията, сред които „Продукти и услуги“, „Информационни технологии“, „Оперативно управление на мрежата“, „Фиксиран достъп“ и други.

В 20-ото издание на програмата тази година Vivacom получи близо 1000 кандидатури за стаж, с над 200 повече спрямо 2022 г.

„Щастлива съм, че приключваме юбилейното 20-о издание на Лятната ни стажантска програма със страхотни резултати. В продължение на три месеца от лятото 51 талантливи и мотивирани млади хора се запознаха с компанията и натрупаха ценен практически опит в света на телекомуникациите. Със тях неуморно работиха 50 ментори – водещи експерти в компанията, като 17 от тях влязоха в ролята на ментори за първи път. Стажантите преминаха и през различни специализирани обучения и интересни инициативи, включително „Въведение в историята и културата на Vivacom“, „Бизнес етикет и комуникация“, обучение за GDPR, ИТ приложения и много други. Стажантите се включиха и в традиционната доброволческа инициатива, в която тази година допринесоха за реновирането и освежаването на амфитеатъра в парка „Ротонда“  и почистването на централен парк „Кестените“ в гр. Банкя“, коментира Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

Лятната стажантска програма на Vivacom e най-дългогодишната програма на компанията за развитие на млади таланти. До сега над 1600 стажанти са преминали успешно през нея, а всяка година над 40% от младежите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа във Vivacom. Над 80 служители, които са започнали като стажанти в компанията, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти.

„Тази година наградихме Лятната стажантска програма с две допълнителни инициативи, които бяха много високо оценени от нашите стажанти. Благодарение на 360-градусовата ротация дадохме възможност на младежите да опознаят работата във всички ключови отдели в компанията, а по време на личната среща с главния изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев те споделиха впечатленията си от компанията и получиха ценни съвети за бъдещото си развитие. И двете инициативи се възприеха с ентусиазъм от стажантите и бяха високо оценени от тях. Със сигурност продължаваме с тях и в следващото издание на Лятната ни стажантска програма“, допълни Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай