Понеделник,

Плажовете в Слънчев бряг се хвалят с добра хигиена

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Дезинфекционна течност в диспенсъри е подсигурена за плажуващите по цялата пясъчна ивица в курорта Слънчев бряг. Устройствата са поставени на няколко метра един от друг и дават възможност на всички да дезинфекцират ръцете си преди престоя на ивицата и след като я напуснат, предаде БНР.

Самите диспенсъри са поставени на бели колони, на които има надпис „Моля, използвайте дезинфектанта за ръце”.  Други табели с надпис на български и английски език информират туристите, че трябва да спазват социална дистанция, както и за цените на услугите този сезон.

"На първо място сме поставили здравето, комфорта и спокойствието на нашите посетители. Наш ангажимент е и да осигуряваме течността в контейнерите,   за да бъдат винаги пълни и в удобство на плажуващите", каза управителят на плажа Кирил Спасов. Той обясни, че на ивицата се извършва ежедневна дезинфекция. Пясъкът също се почиства ежедневно и се обезпаразитява по график.

Ивицата в Слънчев бряг отговаря на всички национални и международни здравни насоки и изисквания за безопасност. Всички плажни принадлежности се дезинфекцират всяка сутрин, а след това се обработват с дезинфектант и след всеки турист, който ги е ползвал. Чадърите са поставени на разстояние 4,5 метра една от друг.

"Туристите могат спокойно и без опасения да почиват на плажа в Слънчев бряг, тъй като ивицата е пригодена към всички санитарни  мерки за сигурност", каза още Спасов. Той подчерта, че българските плажове се смятат за най-безопасните дестинации в световен мащаб, а от няколко дни насам ивицата в Слънчев бряг е пълна с български туристи.

Цените на чадър и шезлонг в Слънчев бряг този сезон са по 4.00 лв. За сезона са ангажирани висококвалифицирани спасители, които отговарят за сигурността на плажуващите.

На разположение на туристите са и водните атракциони - надуваеми банани, рингове , парасейлинг, джетове и др.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички