Четвъртък,

Партнираме със Саудитска Арабия в насърчаването на инвестициите

От: Иван Ангелов -
1292
Партнираме със Саудитска Арабия в насърчаването на инвестициите
A
A
A

България и Кралство Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави. Това бе подчертано по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и Халид Бин Камал Факих, посланик на арабската държава у нас.

По време на дискусията двете страни обсъдиха  бъдещо споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите, което ще създаде база за привличане на повече саудитски инвестиции у нас.

Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер като България отдава важно значение на възможностите за тяхното развитие. „Нашата страна желае да развива активно икономическите си отношения с Кралство Саудитска Арабия“, подчерта министър Никола Стоянов и представи сфери, в които български компании имат потенциал да увеличат експорта си към арабската държава. 

В рамките на срещата Стоянов и Халид Бин Камал Факих разговаряха за организирането на предстоящата българо-саудитска Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество, както и за активизиране на контактите на фирмено равнище, организиране  на бизнес делегации и участие в панаири и изложения в двете страни.

Министър Стоянов поздрави Халид Бин Камал Факих за кандидатурата за домакинството на Рияд на световното изложение Експо 2030 и пожела успех.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com