Папазов: Вече си „говорят" 32 от регистрите в електронното управление

Папазов: Вече си „говорят" 32 от регистрите в електронното управление | StandartNews.com

София. „Вече 32 от регистрите в електронното управление си „говорят" помежду си, така много документи се обменят служебно и това води до спестяване на средства", отчете като едно от постиженията за година на електронното правителство министърът на транспорта Данаил Папазов по TV7. Той обясни, че много от министерствата предлагат електронни услуги, но доскоро заради различия в софтуера и техниката повечето регистри са били недостъпни един за друг.

Министър Папазов посочи, че следващата стъпка е свързана с въвеждането на нов вид идентификация на електронната персона, тъй като електронният подпис е скъп и на практика с него работят само фирми и някои по-заможни граждани. Всъщност ползването му излиза по-скъпо, отколкото самата услуга, каза Папазов.

Транспортният министър вижда добри резултати в дейността на неговото ведомство най-вече при реформата в пощите, които за първите 5 месеца на тази година за първи път са излезли на печалба. „Успяхме да намерим общ език с Министерството на финансите за универсалната пощенска услуга и да осигурим сумата, необходима за нейното заплащане, 39 от пощенските клонове са в добро състояние след основен ремонт, пенсиите могат да се получават и в пощенските клонове на други градове, а не само там, където живее пенсионерът", изтъкна постигнатото Данаил Папазов.

Той подчерта, че и задълженията в БДЖ са били намалени с близо 200 милиона лева, но не скри, че заради тежката политическа обстановка в страната и недостатъчната обществена и политическа подкрепа много от замислените реформи са останали неосъществени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай