Отвори юбилейният Автосалон. Ето най-интересното /СНИМКИ/

Посетителите ще могат да разгледат общо 189 експоната

Отвори юбилейният Автосалон. Ето най-интересното /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Юбилейното 25-то издание на автосалона в София официално отвори врати за публиката и от днес, всеки желаещ може да се наслади на познати и не толкова познати модели от 32 автомобилни бранда.

Посетителите ще могат да разгледат общо 189 експоната, 14 от които се представят за първи път пред широката публика, както в България, така и в световен мащаб.

Ето тякои от акцентите на салона. Гостите на автомобилния салон в София тази година могат да видят най-новото попълнение в гамата на Renault и наследник на Kadjar – Austral.

Продължавайки с френския дух, Citroen също показа най-новия си модел – C5 X и малкия Ami, а луксозния бранд DS за първи път представи лимузината DS 9 пред родна публика.

Първо появяване в България направи и новата Opel Astra, която както знаем споделя платформа и технологии с Peugeot 308, което също може да бъде видяно на само няколко метра от нея.

Високи скорости, пари и технологии - Автомобилен ... - Столица.bg

Volkswagen представи електрическото купеобразно SUV ID.5 GTX, а заедно с него на щанда могат да бъдат видени и останалите модели от ID бранда.

Китайският бранд Haval също се включи с няколко модела, както и подбранда Ora.

Щандът на Toyota също е изключително интересен, тъй като там могат да бъдат открити новата Toyota Supra, която също дебютира за първи път пред родна публика, както и първият електрически модел на марката – bZ4X.

Skoda също има с какво да се похвали и показа своето купеобразно електрическо SUV – Enyaq iV Coupe, заедно с новата Fabia и други модели от своето портфолио.

Sofia Motor Show 2022

Центърът на вниманието в секцията на BMW бе изцяло електрическото iX M60, което бе обградено от актуалните модели от M Performance дивизията, заено с i4, 2 Series Coupe и 2 Series Active Tourer.

Вижте най-интересното от автосалона в София (ВИДЕО) - 6

За първи път на родна земя бе показан и кабриолетът SL63 AMG на Mercedes, заедно с електрическите EQE и EQS., отбеляза Факти.бг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай