Обявиха на търг земите на ЦСКА

Разбрахме се с "Виваком", спокойни са "червените"

Обявиха на търг земите на ЦСКА | StandartNews.com

Земите на ЦСКА до Карадере бяха пуснати за публична продан от частен съдебен изпълнител. Това съобщи агенция Дартс Нюз. И се позова на обяви, публикувани в Регистъра на публичните продажби към Камарата на частните съдебни изпълнители. Става дума за двата парцела в местността Карадере, които са гарант за дълговете на "червените" към НАП. От документите става ясно, че земите са на тезгяха заради друг борч на "червените" - към БТК. Още на 31 март двата парцела са изнесени на публична продан от кредитор на "армейците" и се продават от варненския ЧСИ Захари Димитров. Единият имот е с начална тръжна цена 148 500 лв., а другият - с 37 500 лв. Кандидат-купувачите могат да наддават за апетитните имоти до 8 май.

Става въпрос за дълг на ЦСКА към "Виваком" от 300 000 лева. Той беше натрупан в годините, когато телекомът (със старото си име) беше генерален спонсор на клуба. "Титан" отказваше да "плаща разговорите на Сашо Томов" и водеше обречени дела пет години. Накрая ги загуби на всички инстанции.

Юристи обясниха пред "Стандарт", че става въпрос за стандартна процедура, стартирана от адвокатите на телекома. По закон при продажба парите трябва да отидат първо в НАП. А там задълженията са за милиони. ЦСКА ги разсрочи и очаква да се издължи на държавата с парите от акции.

Изпълнителният шеф на ЦСКА Александър Тодоров също сподели пред "Стандарт", че няма нищо притеснително в намесата на частния съдебен изпълнител. "Имаме договорка с "Виваком" и процедурата по продажбата ще бъде спряна. Няма никакъв проблем с този казус", изрази увереност финансистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай