Обрат с имотите. Цените ще полетят

Пазарът на офис площи обаче остава изключително муден

Обрат с имотите. Цените ще полетят | StandartNews.com

Нова тенденция в пазара на недвижимите имоти – при това в следващите месеци. Прогнозата е на Кирил Кирилов, основател на Kalos Estates, в интервю за profit.bg.

На въпроса какво очаквате да се промени на пазара у нас в следващите 9 месеца по отношение на цени, търсене и предлагане, Кирил заявява: Пазарът ще става все по-динамичен. Цените ще продължат да растат, макар и не толкова бързо, но до следващия март очаквам 10% увеличение.

Що се отнася до офис площите, България следва световните тенденции. Пазарът е изключително муден, казва още Кирилов.

Едни и същи имоти стоят повече от година без да могат да бъдат продадени или отдадени под наем. Това се случи заради периода на хиперстроителство на офисни сгради. Пазарът се насити, а пандемията оказа допълнително огромно негативно влияние. Все пак има възможност за раздвижване при големите офис сгради, които са с много модерна визия, атрактивни инвеститори и строители и са много рекламирани. Но при останалите кризата ще продължи, категоричен е експертът.

Като цяло клиентите се ръководят от това да вземат възможно най-доброто за бюджета си. Категорично не се вижда увличане по екологичните фактори и по-зелените сгради. Те нямат толкова голяма тежест, колкото трябва да имат, тъй като клиентите мислят по-скоро практично, отколкото зелено, смята още Кирил Кирилов.

По отношение на енергийната ефективност обаче – тя е водеща. Хората се интересуват, защото този аспект води до съпътстващи разходи, които всеки иска да предвиди. Колкото по-висок клас е една сграда в енергийно отношение, толкова по-предпочитана, но и толкова по-скъпа е тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
MICHAEL75
преди 1 месец

И ДА РАБОТИТЕ ПРАВИЛНО ЧЕ ЩЕ ВИ НАПЛЯСКАМ ДУПЕТАТА , ПОСЛЕ ЩЕ ГИ НАПЪЛНЯ С ЛЮТИ ЧУШКИ И МАЛКО РИГЪН.

Откажи
Егея Димитрова
преди 1 месец

ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ - български заплати? Както оня бузест финансов бобър се изходи, че (пардон, изказа) Трябвало, според американският начин на живот, и ние българите - повечето да Нямаме собствени жилища и коли! Ами да живеем на квартири и коли под наем! Тоест, на българите да се отнеме собствеността! Имам го на клип! Парчета по парчета ...

Откажи
Аз Кочо
преди 1 месец

Фон Мизес :"Няма начин да се избегне окончателният срив на един балон, предизвикан от кредитната експанзия. Алтернативата е само дали кризата трябва да дойде по-рано в резултат на доброволен отказ от по-нататъшна кредитна експанзия или по-късно като окончателна и тотална катастрофа на съответната валутна система."

Откажи
Тошко
преди 1 месец

Този сайт има ли модератор? Упрекът ми е към него!!! Това не е порнографски сайт да допускате един психопат(днес с името Ангел) да пише по всички коментари! ИЗТРИЙТЕ ГО, АЛО, МОДЕРАТОРИ!

Откажи
Obama
преди 1 месец

Пълни глупости на некомпетентни псевдоразбирачи. В Европа цените на имотите галопират надолу, а в България щели да се вдигат. Ние да не би да сме на друга планета.

Откажи