Обрат с банкоматите. Нови услуги

Нов закон въвежда промени

Обрат с банкоматите. Нови услуги | StandartNews.com

Обрат с банкоматите. Ползването на устройствата вече ще е по нов начин.

Всички терминали за самообслужване като банкомати, устройства за плащане на паркинг ще започнат да ни говорят, предвижда нов Закон за изискванията за достъпност на продукти и услуги, публикуван за обществено обсъждане.

Той се отнася за потребителски компютърни хардуерни системи, терминали на самообслужване, автомати за продажба на билети или за регистрация на пътници, интерактивни терминали на самообслужване, предоставящи информация и предназначени за предоставяне на услуги, електронни четци и други. В документа е записано, че терминали на самообслужване, които все повече навлизат в ежедневието ни, като касите в магазините за хранителни стоки, осигуряват технология за преминаване от текст към реч. Такова изискване е заложено и за електронните четци. Освен това трябва да имат изход за индивидуални слушалки. При наличие на определено време, за което трябва да се извърши операцията, предупреждават ползвателя чрез повече от един сетивен канал, а също и е необходимо да дават възможност за удължаване на времето за реакция.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
Александър
преди 3 месеца

Дали ще вземете вече да научите български? Смисълът на израза "Обрат с банкоматите" означава нещо съвсем различно от "Нови услуги" и няма как двата израза да са в едно заглавие.

Откажи
Палечка м
преди 3 месеца

Точно!На журналята българският език им е чужд явно!

Откажи
Г_жа от Добрич
преди 3 месеца

Банкомат на ОББ в Добрич изписва услугите само на английски.Сложете му преводач или то образовайте.Все пак сме в България,макар че банките не са български.А може би белгийски?

Откажи
палечка м
преди 3 месеца

Тъпо, тъпо, тъпо!Обрат в банкоматите!Абе вие български език знаете ли!?Изглежда не! Първо го научете,после пишете!С право ви наричат журналя!Такава неграмотност е непростима, особено за един журналист!Да не познава езика ,обикновено матерен,на който пише!Журналя,научете българския език!

Откажи
Сашо
преди 3 месеца

То сега да си тъп и неграмотен в България е преимущество. Я ги виж тия от сглобката...

Откажи
Марко
преди 3 месеца

А тези които не чуват как ще си платят паркинга? Относно дескриминирани!

Откажи
ApoCalyPsy
преди 3 месеца

Стига фейк.сайт.нилс.бг.спекула.тъп.инфо.кога ще ги стигнем. Защо ми е банкомата да ми говори, да чуват и крадци!!!!! Ами изхода за слушалки, абе чувате ли се сами!

Откажи