Новият директор на Ел Би Булгарикум с разкрития за уволнения шеф

Той посочи, че първите сигнали за злоупотреби са постъпили миналия петък

Новият директор на Ел Би Булгарикум с разкрития за уволнения шеф | StandartNews.com

„Тъй като цените на млечните продукти бяха намалени от Николай Маринов, кашкавалът и сиренето ще останат с 30% по-ниски, докато бъде назначена финансова проверка, която ще покаже какво е финансовото състояние на дружеството, какви основания има за тези отстъпки и доколко те са рентабилни“. Това заяви пред бТВ новият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев.

„С всички наши партньори ще бъде комуникирано и ще се опитаме да подобрим условията и да задържим нивата на цените дори в големите вериги, които получават продуктите на държавното дружество“, посочи той.

„За производството на 1 кг кашкавал са необходими 10 литра суровина, която струва 15 лева, сключвани са неизгодни договори“, обясни Русев.

„На 7 декември, малко след като бяхме избрани за членове на Съвета на директорите, беше свикан такъв с девет точки от дневния ред и в точка „Разни“ беше скрита възможността на изпълнителния директор да задължава дружеството без ограничения. Господин Маринов ни представи протокол и ни увери, че за добрата оперативност на дружеството е необходимо да свалим ограниченията. Пет дни по-късно той сключва договор за 3 млн. литра прясно мляко на цена от 1,50 лева за литър, сключва договор и с фирма, която е регистрирана само ден след като той е избран за изпълнителен директор – за 2 млн. и 350 хил. литра прясно мляко на цена от 1,53 лева. За сравнение до този момент имаме договори, които са подписвани за литър мляко на цена 1,15 лева“, разказа Владимир Русев.

Той посочи, че първите сигнали за злоупотреби са постъпили миналия петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай