Вторник,

Националният борд по туризъм ще прави единна браншова организация

От: Иван Ангелов, сн. МТ -
970
Националният борд по туризъм ще прави единна браншова организация
A
A
A

Служебният министър на туризма Илин Димитров обсъди с представители на Националния борд по туризъм (НБТ) актуални въпроси в сектора, решаването на част от острите проблеми, които са и част от приоритетите, целите и програмата на Министерството на туризма по време на служебния кабинет, съобщиха от ведомството на Димитров.

Фокус на срещата беше необходимостта от създаването на единна браншова организация, което е един от основните приоритети на министъра. Представителите на НБТ изразиха категоричната си подкрепа за създаване на единна организация, която да представлява саморегулиращо се обединение в сектор туризъм, споделиха практики и изразиха готовност за участие в работната група за изработване на закон за единна браншова организация.

С представителите на НБТ бяха обсъдени още плановете за изработването на закон за Гаранционен фонд, активни маркетингови действия, облекчаване на рекламата в международните дигитални платформи и други актуални проблеми на сектора. На срещата бяха обсъдени полезни идеи и практики, които да улеснят конгресния туризъм, се посочва в съобщението.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com