Мъск готви съкращения на служители, ще ги замени с робот

Милиардерът имал лошо усещане за икономиката

Мъск готви съкращения на служители, ще ги замени с робот | StandartNews.com

Илон Мъск е обявил, че се подготвят съкращения в автомобилостроителната компания "Tesla".   

"Ще се наложи да бъдат освободени около 10% от служителите", е съобщил милиардерът в служебен имейл до ръководството на компанията, за който информира Reuters.

В писмоto, което е озаглавено "Пауза при наемането на служители в глобален мащаб", Мъск пише, че "има много лошо усещане за състоянието на икономиката".

 По-рано той обяви, че Денят на отворени врати на "Tesla" няма да се проведе на 19 август, а на 30 септември. Целта на събитието е неговата компания да убеди най-добрите софтуерни и хардуерни инженери да се присъединят към корпорацията. "Дотогова може би ще имаме готов за експлоатация прототип на "Optimus". Това е проект за създаването на хуманоиден робот, който е с приоритет за "Tesla", написа милиардерът в социалната мрежа.

"Той може евентуално да бъде от полза при разрешаване на глобалния недостиг на работна ръка. Първоначално може да бъде използван да пренася различни неща във фабриките", твърди предприемачът. По-рано той съобщи, че роботът може да бъде пуснат на пазара още догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай