Понеделник,

Мъск готви съкращения на служители, ще ги замени с робот

От: Стандарт -
1060
Мъск готви съкращения на служители, ще ги замени с робот
A
A
A

Илон Мъск е обявил, че се подготвят съкращения в автомобилостроителната компания "Tesla".   

"Ще се наложи да бъдат освободени около 10% от служителите", е съобщил милиардерът в служебен имейл до ръководството на компанията, за който информира Reuters.

В писмоto, което е озаглавено "Пауза при наемането на служители в глобален мащаб", Мъск пише, че "има много лошо усещане за състоянието на икономиката".

 По-рано той обяви, че Денят на отворени врати на "Tesla" няма да се проведе на 19 август, а на 30 септември. Целта на събитието е неговата компания да убеди най-добрите софтуерни и хардуерни инженери да се присъединят към корпорацията. "Дотогова може би ще имаме готов за експлоатация прототип на "Optimus". Това е проект за създаването на хуманоиден робот, който е с приоритет за "Tesla", написа милиардерът в социалната мрежа.

"Той може евентуално да бъде от полза при разрешаване на глобалния недостиг на работна ръка. Първоначално може да бъде използван да пренася различни неща във фабриките", твърди предприемачът. По-рано той съобщи, че роботът може да бъде пуснат на пазара още догодина.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com