Moody’s смени перспективата на рейтинга на Бразилия на негативна

Moody’s смени перспективата на рейтинга на Бразилия на негативна | StandartNews.com

Ню Йорк. Moody's Investors Service понижи перспективата пред кредитния рейтинг на Бразилия от стабилна на негативна. Като причина за решението си от международната агенция посочват факта, че в краткосрочен план икономическият растеж на южноамериканската страна едва ли ще се подобри, информира Bloomberg.

Moody's все пак потвърди кредитния рейтинг на Бразилия на ниво Ваа2 – втората най-ниска инвестиционна оценка по скалата на компанията, информира investor.bg.

Промяната в перспективата идва след като данните, публикувани през август, показаха, че най-голямата икономика в Латинска Америка е навлязла в рецесия за пръв път от повече от пет години.

Освен това президентът Дилма Русеф е в напрегната битка за втори мандат на предстоящите избори през октомври.

Брутният вътрешен продукт на Бразилия се сви с 0,6% на тримесечна база в периода април-юни, след като спадна с ревизираните 0,2% през първите три месеца на годината.

През март друга агенция - Standard & Poor's, понижи рейтинга на Бразилия до BBB- със стабилна перспектива. Това е най-ниската инвестиционна оценка по скалата на компанията. Рейтинговата агенция посочи като аргумент мудния икономически растеж и експанзионистичната фискална политика на Русеф, заради които дълговите нива се покачват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай