Министър с важна среща на Капъкуле. Отпушват границата

Търсят начини да се намалят опашките

Министър с важна среща на Капъкуле. Отпушват границата | StandartNews.com

Ще търсим алтернативни начини, да са се намалят опашките по границата с Турция.  Днес  обсъдихме важни въпроси за граничните  преходи и получихме благодарности за усилията ни да намалим опашките по границата. През последните месеции бяха положени усилия, които  са оценени от Турция.

Това заяви след срещата си с Адил Караисмаилоглу, министър на транспорта и инфраструктурата на Турция, транспортният министър Христо Алексиев. Срещата се състоя на Капъкуле. 

След ковид кризата и възстановяването на световната икономика всички потоци се насочиха през нашия регион. До октомври  т.г. са обработени със 100 000  товарни автомобила в сравнение със същия период на м.г., каза Алексиев.  Той каза, че се очаква трафикът да се увеличи, затова се търсят алтернативи. Сред тях е актуализация на спогодбата на граничните жп преходи и обслужване на гара Капъкуле, която е сключена още през 2006 г. .

У нас се изгради добър механизъм за качване на тировете на жп транспорт и все повече трафик трябва да се прехвърля на  този транспорт, каза още той.  Министърът каза още, че се работи  по идеята за нова жп връзка ЛесовБизнесо- Елхово- Ямбол, както и за ускоряване на процедурите по  ро- ро линията по Бургас -Карасу, пише "Марица". 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай