Сряда,

МФ с голяма новина за еврото! Ключова дата

От: Агенция Стандарт -
15173
МФ с голяма новина за еврото! Ключова дата
A
A
A

Голяма новина от Министерство на финансите! България полага усилия да бъде готова да приеме еврото не по-късно от 1 януари 2025 г., съобщиха от пресцентъра на ведомството.

"Подготовката и напредъкът на страната ни в тази посока бяха обсъдени на срещите на министъра на финансите Росица Велкова с председателя на Еврогрупата Паскал Донахю и с еврокомисаря Валдис Домбровскис по време на заседанието на ЕКОФИН на 27-28 април 2023 г. На тях бяха дискутирани също въпросът за овладяването на инфлацията и мерките на правителството в тази посока, както и очакванията за дефицит по бюджета. За тези разговори пресцентърът на МФ съобщи своевременно", съобщават от пресслужбата на министерството. 

"Във връзка със спекулации в медиите, свързани с процесите по присъединяването на страната ни към еврозоната, Министерството на финансите категорично заявява, че на тези срещи не е повдигана темата за отлагане на въвеждането на еврото в България след 1 януари 2025 г.", става ясно от изпратените до медиите съобщение. 

"Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна. Продължава активната работа на държавата по подготовката за приемане на единната европейска валута, както в техническата, така и в законодателната част", съобщават от МФ.

"Министерството на финансите смята за недопустимо разпространяването на фалшиви новини и противоречиви послания в медиите, особено в такива с добра репутация в публичното пространство. Всяка информация за официалните срещи на министъра на финансите се предоставя навреме от пресцентъра на институцията по официален път", става още ясно от съобщението. 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com