Министър Терзиева рестартира пречиствателната станция на Сливен

Министър Терзиева рестартира пречиствателната станция на Сливен | StandartNews.com

Сливен. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева направи рестарт на пречиствателната станция за питейни води в Сливен, която бе спряна през 2009 година. Тази година сме предвидили 1,8 милиона лева, а следващата - 2,5 милиона лева. Нашата амбиция е до юни догодина пречиствателната станция да бъде пусната в експлоатация, обяви министър Терзиева.

Това беше един от обектите, замразени от правителството на ГЕРБ. За жалост не е единственият. Имаме поне още 6-7 такива пречиствателни станции. Това са били сключени договори, имало е пари, но са били спрени по незнайни за мен причини. Резултатът е ясен, няколко години обектите стоят незавършени и се рушат. Тези пречиствателни станции просто са били зарязани, а Сливен е пример за това, каза министър Терзиева.

Градът под Сините камъни има остра нужда от станцията, защото получава вода, която не се пречиства. Сливен е сред градовете с най-много болни от Базедова болест. Пречиствателната станция трябва да се довърши от фирмата, която имаше договор за нейното строителство - "Главболгарстрой". Предстои изграждането на връзки между станцията и пункта на ВиК-Сливен на Хамам баир. Нужна е и подмяна на тръбата към язовира, която е построена преди тридесетина години, но защото не е ползвана, е корозирала, обясни бившият строителен министър Асен Гагаузов.

По време на неговото министерстване бе даден старт за строителството на пречиствателната станция за питейни води. В залата на областна администрация Сливен министър Терзиева бе наградена с почетния знак на областния управител. Наградата връчи губернаторът Корнелий Желязков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай