Министър Терзиева даде старт на обходния път на Монтана

Министър Терзиева даде старт на обходния път на Монтана | StandartNews.com

Монтана. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева даде старт на изграждането на обходния път на Монтана, който е част от транспортен коридор №4. Проектът предвижда изграждане на отсечка с дължина 12,5 км, с която от града да бъде изведено тежкотоварното движение.

Средствата за пътя са осигурени от кохезионния фонд на Европейския съюз чрез оперативната програма „Транспорт – 2007 – 2013". Общата стойност на бъзвъзмездната помощ е 50 580 711 лв. Срокът за строителството на пътя е 16 месеца.

Строителните дейности ще бъдат изпълнени от обединението „Обход Монтана", в което участват акционерните дружества „Трейс Груп Холд" – София и „Пи Ес Ай" – Стара Загора.

Този път е важен за нас, изтъкна министър Терзиева. Защото той ще облекчи и трафика към Дунав мост 2, който се е увеличил с 30 %. С него ще се засили икономическото развитие на района.

35% от пътищата на България са в окаяно състояние, съобщи още министър Терзиева. В момента се разработва програма за тяхната рехабилитация. Годишно за нея ще бъдат отделяни по 70 – 150 млн. лв. До края на септември ще бъде завършено обновлението на пътя през „Петрохан", увери министър Терзиева. Тя си пожела да открие и завършения проект за обходния път на Монтана, на който му даде началото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай