Министър Папазов решава проблема със "супер Бургас"

Министър Папазов решава проблема със "супер Бургас" | StandartNews.com

Бургас. Транспортният министър Данаил Папазов пристигна в Бургас, за да решава на място проблемите със зоната за свободен достъп в порта, известна като "супер Бургас".

Той събра всички заинтересовани страни, които представиха вижданията си за бъдещото развитие на пристанището и проекта за зоната за обществен достъп до новата морска гара. Според министър Папазов са допуснати много сериозни грешки още при отдаването на концесия на пристанището.

"Държавният оператор в момента е с 14 корабни места. Сега въпросът е какво ще се случи с държавния оператор след като се обособи свободната зона, която цели отварянето на пристанището към града. По-добре беше да се отдаде цялата тази дейност на пристанище Бургас и по чл. 123 от КТ директно да се реши въпросът на цялото пристанище", заяви транспортният министър. Според него проблемът идвал от факта, че ако се изгради свободна зона за обществен достъп, то ще трябва да бъде намалена дейността на държавния оператор. Това пък ще доведе до съкращаване на работници. "Опитваме се да решим въпроса, за да не се стига до съкращаване на работни места. Искаме да развиваме държавния оператор и затова се обсъждат различни варианти за инвестиция в новите терминали за обработката на контейнери, които евентуално в бъдеще, ако има инвеститорски интерес, да се развият", коментира още министър Папазов. Той допълни още, че от април се очаква да започне ремонтът на ж.п. гарата в морския град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай