Шофьори онемяха. "Мерцедес" без компромис в лукса.

Компютърни чипове за гласови команди

Шофьори онемяха. "Мерцедес" без компромис в лукса. | StandartNews.com

"Куалком" (Qualcomm) обяви, че ще доставя чипове за информационно-развлекателните системи, вградени в превозните средства на германските производители на луксозни автомобили Бе Ем Ве (BMW) и "Мерцедес" (Mercedes), предаде Ройтерс.

Компютърните чипове за Бе Ем Ве ще бъдат използвани за технологично управление на гласовите команди, чрез които може да бъде осъществена връзка с информационно-развлекателните системи, инсталирани в новите модели на компанията.

"Мерцедес" ще използва полупроводниците на "Куалком" при производството на новата версия на модела си "Мерцедес Е-класа" (Mercedes E class), която ще бъде пусната на пазара в САЩ през 2024 г.

Базираната в САЩ технологична корпорация"Куалком" е водещ доставчик на чипове, използвани при производството на смартфони, но също така доставя полупроводници и за автомобилостроителните компании. Те се използват при създаването на редица модерни системи, които се интегрират в превозните средства. На този фон приходите на "Куалком" от продажбите на високотехнологични продукти за автомобилната индустрия се повишават с 13 на сто през последното тримесечие, посочва Ройтерс, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай