Медия закопа Илон Мъск! Разкри негови люти прегрешения

Хора, близки до 52-годишния Мъск, казват, че той продължава да употребява субстанции

Медия закопа Илон Мъск! Разкри негови люти прегрешения | StandartNews.com

Милиардерът Илон Мъск редовно е употребявал ЛСД, кокаин, екстази и халюциногенни гъби, твърди в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от boulevardbulgaria.bg. Това често ставало по време на частни партита по света, където присъстващите подписват споразумения за неразкриване на информация или дават телефоните си, за да не могат да правят снимки.

Статията, публикувана от вестника, е с автор Емили Глейзър - бизнес репортер, част от екипа, която стои и зад многократно награждавания репортаж "Фейсбук файлс" - той показа, че компанията "Мета" (собственик на социалната мрежа) умишлено опитва да крие, че платформите й са използвани за разпространяване на езика на омразата, насилие и дезинформация.

Сега Глейзър пише, че за противоречивите възгледи на Илон Мъск и за провокативните му изказвания може да има рационална причина. Тя цитира хора от екипа и обкръжението на милиардера. Според тях противоречивото поведение на основателя на "Тесла" е израз на неговата креативност, или е резултат от проблемите му с психичното здраве, менажирането на стреса и липсата на сън.⁠

Според Глейзър, обкръжението му се опасява, че употребата на забранени вещества може да има големи последици не само за здравето на Мъск, но и за шестте компании и стотиците милиарди активи, които той контролира.

Цитира се как през 2018 г. Мъск е взимал няколко таблетки ЛСД на парти, което е организирал в Лос Анджелис. На следващата година той е купонясвал с гъби на събитие в Мексико. През 2021 г. е приемал кетамин за развлечение с брат си Кимбал на домашно парти в Маями.

Мъск е взимал и други незаконни наркотични вещества с настоящия член на борда на директорите на "Спейс Екс" и бивш директор на "Тесла" Стив Юрветсън.

Адвокатът на милиардера, Алекс Спиро, коментира пред "Уолстрийт Джърнъл", че Мъск редовно и на случаен принцип е тестван за наркотици в "Спейс Екс" и "никога не се е провалял на тест". Спиро, който представлява и "Тесла", добавя и че „има и други неверни факти", но така и не се аргументира кои са те, подчертава Глейзър.

Хора, близки до 52-годишния Мъск, казват, че той продължава да употребява субстанции, най-вече кетамин - веществото, което бе открито в кръвта на Матю Пери при смъртта му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай