Сряда,

Мария Габриел: Да подкрепяме младите хора

От: Редактори -
Мария Габриел: Да подкрепяме младите хора
A
A
A

Има млади хора, в които трябва да се инвестира и да се подкрепят, за да покажат своите възможности и умения. Това каза българският комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел на откриването на "Тийноватор стартъп уикенд" в София Тех Парк.

От друга страна обаче новаторството е това, което днес новите технологии намират като ново и още по-различно измерение. Затова българският еврокомисар окуражи участниците и изтъкна, че повече от всякога Европа има нужда от нов тип предприемачество и ново поколение предприемачи.

"Бъдете дръзки", призова Мария Габриел участниците в събитието и ги поздрави, че те се отличават от онези 169 милиона европейци, които нямат основни цифрови умения. Българският еврокомисар каза, че това не трябва да бъде в такива големи измерения, за да може Европа да се върне на световната сцена. Според нея Европа изостава от Китай и САЩ, но такъв тип инициативи показват, че Европа има своите силни страни и потенциал.

Целта на "Тийноватор" е да даде на учениците в средните училища необходимите цифрови умения, както и да развият предприемачески умения чрез създаване на предприемачески клубове.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички