Събота,

L'Oréal стартира кампания за сортиране и рециклиране на опаковки

От: Стандарт -
L'Oréal стартира кампания за сортиране и рециклиране на опаковки
A
A
A
  • Компанията в партньорство с Hamburger Recycling България представи нов информационен уебсайт за правилното сортиране на използвани опаковки
  • "Насърчете 10 души да сортират и рециклират използваните си бутилки от шампоан и спестете 1,65 кг пластмаса", казват от козметичния гигант

Този октомври L'Oréal стартира мащабна кампания за повишаване на осведомеността в България как да сортираме и рециклираме правилно използваните козметични опаковки. В сътрудничество с Hamburger Recycling България, австрийска компания за рециклиране, козметичният лидер L'Oréal разработи уебсайта beauty4thefuture.bg, който има за цел да покаже на потребителите как да сортират и рециклират използваните козметични продукти, да опазят планетата и да подкрепят дългосрочните цели на L'Oréal за устойчиво развитие.

Със създаването на уебсайта L’Oréal се стреми да даде отговори на някои често срещани въпроси, които всеки ентусиаст на тема рециклиране си задава, както и да обучи обществото за възможностите за сортиране и рециклиране на продукти за красота и хигиена, и да ги подкрепи в изграждането на отговорни навици. Най-простият акт – рециклиране на използвани бутилки от шампоан и насърчаването на още 10 души да направят същото, може да спести до 1,65 кг пластмасови отпадъци. Освен това, ако тези 10 души насърчат още 10, броят им ще се увеличи до 16,5 кг, като възможностите за това се разширяват непрекъснато с тенденцията все повече козметични продукти да могат да бъдат рециклирани в различни държави в световен план. Като част от дългосрочните си цели за устойчивост, компанията вярва, че за да бъде успешно повторното използване на материали, е от решаващо значение потребителите да се включат в процеса, както и да се използва устойчива стратегия за опаковане.

„Тази кампания е голяма стъпка в правилната посока за L’Oréal България. На всеки се е случвало да се чуди къде трябва да изхвърли някои от използваните опаковки, когато става въпрос за рециклиране на козметични продукти. Уебсайтът има за цел да отговори на всички тези въпроси и да обогати познанията на потребителите. За да бъде повторната употреба на материалите успешна, е от решаващо значение във веригата на отговорност да се включат и потребителите. Сортирането на опаковките на използвани козметични продукти е предизвикателство по две причини: разнообразието от материали от една страна и липсата на информация, специфична за тази категория, от друга. Затова много използвани козметични опаковки попадат в битови (смесени) отпадъци, вместо в контейнерите за рециклиране.“, каза Ваня Панайотова, генерален мениджър на L'Oréal за региона Адриатика-Балкани.

Уеб страницата beauty4thefuture.bg използва въздействащи илюстрации, включващи продуктите на групата L'Oréal, за да покаже нагледно как правилно да рециклираме използваните козметични опаковки. Трябва ли да се измият преди да се изхвърлят? Трябва ли капачката и бутилката да бъдат разделени? Как трябва да изхвърлим правилно използвания флакон от дезодорант? Това са някои от въпросите, на които уебсайтът отговаря като ясно показва, използвайки примери, кои продукти в кой контейнер за рециклиране трябва да бъдат изхвърлени. Освен това той предоставя информация относно разпознаването на маркировката на опаковката и възможностите за рециклиране на местно ниво, така че потребителите да могат по-лесно да разберат кои продукти могат да бъдат отговорно изхвърлени в тяхната страна и да направят по-информиран избор в момента на покупка. За да информира правилно обществото относно класификацията на козметичните отпадъци, кампанията „Beauty4thefuture“ ще включва повечето от марките от групата L'Oréal, като посланията за рециклируемостта ще присъстват на опаковките на отделни продукти с препратка към уебсайта beauty4thefuture.bg.

Синергията между водеща козметична компания и Hamburger Recycling България

Като партньор на инициативата beauty4thefuture.bg, компанията Hamburger Recycling България се включва със своя опит и експертиза в селективното разделяне на отпадъци и предостави своя уебсайт hamburger-recycling.com като платформа, посветена на класификацията на хигиенни продукти. Компанията е член на Prinzhorn Group, оперира в 16 държави и е лидер на европейския пазар в секторите производство на опаковки, хартия и рециклиране. Мисията на Hamburger Recycling България е да рециклира колкото може повече опаковки, за да се ограничат загубите на материали като основен принцип на кръговата икономика. Чрез правилното сортиране вкъщи и извън дома се подобрява процесът на рециклиране и качеството на рециклираните материали. Компанията вярва, че разделното изхвърляне на отпадъци има голямо значение за планетата, благосъстояние на хората и бъдещите поколения.

Отчитайки, че опаковките представляват най-голямата част от глобалния отпечатък, който оставят продуктите за хигиена и красота, през 2007 г. групата L'Oréal въведе устойчива стратегия за опаковане, основана на 3 стълба „Уважение“, „Намаляване“ и „Замяна“. До 2030 г. L'Oréal се ангажира да намали материалите за опаковките на своите продукти с 20% и да гарантира, че 100% от използваната пластмаса е рециклирана или на биологична основа. Групата също така си е поставила за цел да направи 100% от пластмасовите си опаковки подходящи за презареждане, рециклиране или компостиране до 2025 г., като по този начин ще допринесе за развитието на кръговата икономика.

Кампанията „Beauty4thefuture“ е част от програмата на L'Oréal за устойчивост „L'Oréal за бъдещето“, която официално стартира през 2020 г. Групата си постави амбициозни цели, които да изпълни до 2030 г., за да подпомогне справянето с нарастващия брой екологични и социални предизвикателства, пред които е изправена нашата планета. Целите включват постигане на въглеродна неутралност и използване на възобновяеми енергийни източници в производството, и редица други дейности за опазване на природните ресурси, биологичното разнообразие и чиста вода.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички